רואה חשבון אמור לספק שירותים חשובים ומגוונים עבור העסק שלכם. הוא הגורם המבקר את פעילותו והגורם המייצג אותו אל מול הרשויות. בנוסף לכל אלו, הוא גם יכול לייעץ לכם לגבי נושאים שונים הנוגעים לענייני מיסוי, החלטות עסקיות, השקעות ועוד.
נשאלת השאלה: על פי איזה קריטריונים כדאי לכם לבחור את רואה החשבון המתאים לעסק שלכם ולכם אישית? קיימים מספר פרמטרים חשובים והחשובים בהם הם היכולת המקצועית, הכישורים, הניסיון והמוניטין שלו בתחום. בנוסף לכל אלו, יש חשיבות לכימיה עימו, לאישיותו, לשיטות עבודתו, למחירים אותם הוא גובה ועוד. כדאי לציין, כי רצוי שהבחירה חייבת תהיה לטווח ארוך על מנת שהוא יוכל להכיר את העסק לעומק ולאורך שנים. רואה חשבון, במידה רבה, הינו בחירת אמון ומערכת היחסים בינו ובין בעלי העסק מתפתחת והופכת, במקרים רבים, לקרובה ואינטימית.
בחירת המועמד המתאים ביותר!
על מנת לבחור את המועמד המתאים ביותר לתפקיד כדאי לבקש המלצות מאנשי עסקים אשר אתם סומכים על דעתם. כדאי לבדוק את רואה החשבון אשר מטפל בעסקים הדומים לשלכם מבחינת התחום, גודל העסק וכו'.
כדאי להכין רשימת 5 מועמדים ראויים ולערוך מולה בדיקה ראשונית. מקובל לשוחח עם שניים או לכל היותר שלושה טלפונית, ולזמן את כולם או רק שניים מהם לפגישה ראשונה. כבר בפגישה כזאת ניתן יהיה לבחון את הכימיה עימם וחשוב לא לזלזל בנושא זה. פגישות עם רואי חשבון מתנהלות בתדירות קבועה וכל מספר חודשים, ולעיתים, כל אחת אורכת מספר שעות. כך שמעבר לשיחות המקצועיות יש צורך שהפגישות תתנהלנה באווירה טובה. בנוסף לכך מתקיימות שיחות טלפוניות, התכתבויות וכדומה כך שהחיכוך המשותף אינו קטן. יש צורך לברר את הרקע של המועמד, לבדוק באיזה משרד הוא עבד ואיפה ביצע את ההתמחות כי לכל ענף יש מדדים וחוקים ספציפיים.
פגישות הכרות, זה חשוב…
במהלך פגישת ההיכרות יש לשאול את כל השאלות הנדרשות, ובמיוחד את אלו הקשורות לאופי העסק שלכם. כדאי לבקש רשימת לקוחותיו ורשימת ממליצים עליו. בעת השיחות עם הלקוחות תוכלו להצליב מידע שקבלתם ישירות ממנו.
כדאי לבחור רואה חשבון מקומי מומלץ באזור שלכם, כזה שמשרדו ממוקם קרוב יחסית לעסק שלכם. משרד קטן יספק שירות אינטימי יותר ואילו בגדול אשר בו נמצאים מספר שותפים ניתן לקבל, בעת הצורך, ייעוץ ומידע על תחומים נוספים בשל המיומנויות וההשקפות של מומחים נוספים בתחום.
יש לברר על שיטות העבודה, תגובה לפניות, אופי בדיקת הדו"חות, הכנתם, מועדי הגשתם וכדומה. קיימת חשיבות רבה לאישיות של הרו"ח הנבחר לדרך בה הוא מתנהל מול פקידי השומה ולמערכת היחסים מולם – גם כאן התנהלות נכונה מסייעת בהחלט!