כאשר מדברים על עבירת הרגיה, מדברים על תוצאות עצובות בהן מת האדם. יותר ויותר אנשים מעידים על מצבים בהם יש מעורבות בתאונות דרכים קשות והאשמה בבית משפט בעקבות כך. אז מה ההבדל בין הרג לבין רצח?
אם האדם הרג בשוגג אדם אחר בתאונת דרכים מה דינו ואיך מתייחס לכך החוק? הנה כמה דברים מפיו של עורך דין פלילי.
אז כדי שיהיה אפשר להגדיר הריגה, חייבת להיות תוצאה של מוות האדם- כאמור תוצאה סופית למקרה. אם האדם מואשם במגוון עבירות יהיה ניתן להאשימו בלא מעט סעיפים אבל לא במוות. יש הבחנה מאוד מדויקת בין הרג לרצח ועל כך לפניכם במאמר הבא.
מוות בהריגה או ברצח? ההבדלים
אז איך מבחינים בין הרג לבין רצח בכוונה תחילה? איך מגישים כתב אישום? כמו ברצח, גם בעבירה של הריגה מסתמן מרכיב של מחשבה פלילית לכל דבר. איך זה יכול להיות אם זה התרחש לכאורה בשוגג? זה בא לידי ביטוי בכמה דברים ולא בהכרח בכוונה תחילה. גם פזיזות או קלות דעת יכולים להתבטא כמחשבה פלילית. אז אולי הדברים לא התרחשו במצב של כוונה תחילה ומאידך, נגרמה רשלנות תורמת שהיא זו שיצרה את מצב ההרג. אם ניקח לדוגמא את עניין הנהיגה של אדם שדרס וברח הרי שהאישום הצפוי לרוב יהיה הריגה וכך גם לגבי אנשים שנוהגים במהירות.
סיועו של עורך דין פלילי
כאשר בית משפט מחליט לגבי עונש בהריגה הוא בודק גם את עברו הפלילי של האדם ונסיבות ביצוע העבירה. כמו כן, גם האחריות שהאדם לוקח וגם הבעת החרטה הם חלק בלתי נפרד מזה. מכיוון שנדרשת כאן הבחנה מאוד מדויקת לאור הפשיעה, חשוב מאוד שלא לבצע את זה לבד אלא מול עורך דין פלילי בלבד. יש פער עצום בין אישום ברצח לבין אישום בהריגה . בכדי שלא לסכן את האדם בהליך משפטי ארוך ובעיקר בגזר דין קשה, חייב לקחת עורך דין פלילי שימזער ויבהיר את הדברים בצורה הנכונה ביותר.
בסיכום דבר, עורך דין פלילי מחייב היוועצות עמו ומשום שהוא מבין ויודע ברזי העבירות של ההמתה וכן יכול ויודע לסלק סכנה של מאסר עולם כעונש חובה. כדי לצאת ממצבים בהם אדם יישב בכלא שלא על פי האישום הנכון המיוחס, הוא חייב עורך דין בנושאים פליליים עם הבנה עמוקה ושאיפה של סיוע למזער את גזר הדין עד כמה שאפשר.