כאשר ניגשים למשימת תכנון התוספת בה אתם מעוניינים לבית קיים או לדירה קיימת צריך למעשה להבין שמדובר בתוספת למבנה הנוכחי, תוספת שמטרתה להצליח להיות חלק המשכי ולא חלק זר בסביבת המבנה.
כיום יש אפשרויות לתוספות בניה קלה עבור בתים קיימים. חשוב מאוד לדאוג לתכנון נבון ונכון של בניית התוספת הרצויה ויש להיעזר בגורם אדריכלי והנדסאי מקצועי לצורך כך.
לבירורים שונים בנושאי שירותי תכנון ותוספות בנייה – צרו קשר -'בצלאל אדריכלות' 052-6771643, 08-8571648, נשמח לסייע ולעמוד לרשותכם.
לתוספות בניה בבתים קיימים יש יתרונות רבים וביניהם:
1. ניתן להכין תכנון שבסופו של דבר ירחיב את שטח הבית הקיים, ויתרום לאפשרויות של ארגון וסדר פנימי חדש בתוך הבית, מה שיאפשר לכם ליצור מראה סביבתי מודרני ועדכני וישפר עד מאוד את איכות חייכם ונוחיותכם (גם מבחינת אווירה וגם מבחינה פונקציונאלית) בבית.
2. בתהליך התכנון של תוספת הבניה ם גורם מקצועי, תלמדו כיצד בנוי ביתכם, איפה ישנם קירות שאפשר להוריד , ואיפה מדובר בקירות בהן נמצאות קורות התווך, איפה אפשר להוסיף או לשנות מיקום של נקודות חשמל ותקשורת, להקים או לשדרג מערכות אינסטלציה וכן הלאה.
נכון שאינם הנדסאי בניין, והתכנון הנ"ל נעשה לשם עבודת שיפוץ, אך תמיד טוב וחשוב לדעת פרטים אלו על המבנה בו אתם מתגוררים.
3. תוכלו ליהנות מעיצוב חזותי חדש של ביתכם, בהשקעה מינימאלית יחסית לעומת אפשרות של רמונט נרחב או מעבר בית.
4. תכנון נכון ישמר את הסגנון האדריכלי עיצובי הקיים, תוך שילוב של אלמנטים נוספים חדשים, שיפורים דקורטיביים וטכנולוגיים ועוד.
לצד השיקולים השונים צריך לקחת בחשבון את מסגרת התקציב אשר עומדת לרשותכם, ואת רמת השיפוץ ו/או הבניה הנדרשת והרצויה. על מנת ליישר קו ולעשות תיאום ציפיות לתוצאה המוגמרת.
תוספות בנייה בבניין מגורים או בבית פרטי
כאשר מדברים על תוספת בנייה, הכוונה היא לכל בניה של תוספת מקורה המתבצעת במסגרת שטחו של מבנה קיים.
כל תוספות הבניה באשר הן מחייבות הגשה של תכניות לוועדה המקומית לתכנון ובנייה.
הבקשה שמגישים מועברת לבחינה מדוקדקת. באם יימצא כי בקשתם עומדת בכל התקנות הנדרשות לבנייה (אותן קובעת הוועדה לתכנון לבנייה של הרשות המקומית) הבקשה תועבר לדיון בוועדה.
מרגע שהוועדה הנ"ל מקבלת איזו שהיא החלטה בנוגע לבקשה, באם מדובר בתיקונים מסוימים – אזי יש לתקנם בתוכניות הבנייה, או באישורה, יש להכין את התוכנית בצורה מסודרת לפי החלטת הוועדה ולהגיש מספר עותקים חתומים.
לרוב תתבקשו להגיש אישורים למיניהם בטרם תחילת הפרויקט.
לאחר שכל הבדיקות הנדרשות יבוצעו ואגרת היתר הבנייה תשולם, יינתן לכם ההיתר לתוספת הבנייה, ותוכלו להתחיל בעבודות השיפוץ.
קבלת היתר בניה לממ"ד – מרחב מוגן דירתי תקני
ממ"ד הוא ראשי תיבות של מרחב מוגן דירתי. כיום המציאות בישראל די מחייבת ממ"ד בבית. אם בעבר הממ"ד היה רלוונטי בעיקר לאזורים שבקו האש כמו יישובי עוטף עזה והדרום או יישובי הצפון, רמת הגולן וכן הלאה, כיום, יש צורך ממשי בהקמה של ממ"דים בדירות ובבתים ביישובי מרכז הארץ.
בשל המצב הביטחוני, הביקוש להוספת ממ"ד רק הולך וגובר בשנים האחרונות, זה נכון בעיקר לדירות ישנות בבנייני מגורים שאין מרחב מוגן נגיש בקרבתם.
כל הבקשות עבור מבנים פרטיים או משותפים מחויבות בבניית ממ"ד.
המינימום הנדרש לפי התקן הוא 5 מ"ר (אין חובה להתקין חלון בממ"ד), וזאת תקנות הג"א.
הסטנדרט הנפוץ הוא ממ"ד של 9 מ"ר נטו (בממ"ד כזה יש חובת התקנת חלון).
היתר להוספת ממ"ד בבניין מאושר כאשר ניתנת לכך הסכמה של השכנים וכשישנם בשטח אחוזי בנייה שאינם מנוצלים. כשיש עם כך בעיתיות, ישנה אפשרות אחרת והיא נתונה לתב"ע המקומי ולתוכניות נוספות ותקנות החלות על האזור האמור.